MAIG 2022

CAP DE SETMANA A LA CONCA DELLÀ (Pallars Jussà)

Dia: 7 i 8
Kilòmetres:  descripció a sota
Desnivell acumulat:  descripció a sota
Durada: dos dies
Dificultat:  fàcil

La Ruta/ Propostes: són propostes, triarem aquelles que en el moment ens vinguin més de gust en funció del clima, temps i ganes. Esperem poder-ho fer tot, però ;P 

 a) Cap de Boumort: refugi lliure de Boumort - Cap de Boumort (5km i 200m desnivell, circular)
 b) Pont de Bóixols: Bóixols - Pont de Bóixols (3,2km i 130m desnivell, anar i tornar) 
 c) Isona Parc Cretaci: Museu de la Conca Dellà - Jaciment de la Posa Parc Cretaci - Mare de Déu de la Posa -   Búnquer de la Guerra Civil - Isona (8,5km i 200m desnivell, semi-circular)
 d) Castell d'Orcau: Orcau - Castell (1,3km i 113m desnivell, anar i tornar)
 e) Castell de Llordà: Llordà - la Basseta - Castell de Llordà - mirador - Llordà (3,3km i 200m desnivell, circular)
Què hi ha d'interès: 

 a) El Cap de Boumort (2077m): és un 100 cims essencial i punt culminant de la Serra de Boumort, situat al bell mig de la Reserva Nacional de Caça de Boumort. La panoràmica del Pirineu és molt extensa, des del Cotiella fins al Puigmal, mentre que la seva visió del Pallars i l'Alt Urgell és amplíssima. 

b) Pont de Bóixols: travessa el riu Pujals pel punt més estret del barranc,  sota unes vertiginoses penyes, les roques de Bóixols. Sota el pont, el riu fa una petita cascada i un bonic gorg. El paratge és prou interessant com per passar-hi una bona estona, tant per l’espectacularitat del paisatge com per la fascinació que  desperta veure l’estructura del fràgil pont (avui reconstruït amb argamassa) sota les penyes.

c) Isona Parc Cretaci: el Parc Cretaci de la Conca Dellà acull les restes fòssils dels últims dinosaures que van viure a Europa. Abans o després, també es pot visitar el Museu de la Conca Dellà, centre d'acollida del Parc Cretaci, i on comprovarem que l'avui austera conca de Tremp, era, fa 70 milions d'anys, una selva semblant a l'Amazònica. Durant la ruta visitarem el Jaciment de la Posa, l'ermita de la Mare de Déu de la Posa i un búnquer de la Guerra Civil que forma part de l'Espai de Memòria El Front Republicà de la Posa. 


d) Castell d'Orcau: descobrir un dels castells medievals més ben conservats del Pallars Jussà. Admirar les grans vistes que tenim de tota la Conca Dellà des de dalt del turó i passejar pels estrets i tranquils carrers del poble d'Orcau.

 e) Castell de Llordà: les vistes privilegiades que tenim de gran part de la Conca Dellà des del castell (pot ser no tant bonic com el d'Orcau). Conèixer una zona amb nombrosos atractius històrics, naturals i geològics. En cas de poc temps o ganes, també hi hauria l'opció d'arribar fins el castell per una pista amb cotxe ;) 


També hi ha l'opció de venir només un dia i apuntar-se al "planning" del que fem aquell dia. Qui vingui els dos dies, pot o bé fer-ho tot, o bé allò que més l'interessi.

Com sempre, l'objectiu és passar-ho bé en bona companyia tot gaudint dels paisatges del nostre país ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada