JULIOL 2021

CASTELL DE BLANCAFORT + CAIAC LA BAELLS (Berguedà)

Dia: 4
Kilòmetres:  6,5*
Desnivell acumulat:  313 m
Durada: tot el dia 
Dificultat: baixa

Hora de sortida: A les 10 a un petit aparcament que hi ha proper a Vilaforniu (crta. de Berga a St. Llorenç de Morunys), molt a prop de Berga.   

La Ruta (circular):  Punt de sortida - Antiga Pedrera - Collada Baixa - Serra de Blancafort - Castell de Blancafort - Zona Minera - Punt de sortida.

* La ruta és fàcil i curta ja que la intenció és fer caiac després de la sortida, pensant també que farà força calor. Però segons les ganes, el temps, els horaris del caiac, i tot plegat (que encara falta molt!), podríem fer la versió més llarga (més o menys el doble). Aquesta opció sortiria des del Castell de Sant Ferran (qui no vulgui fer caiac també seria una bona opció i així allargar la jornada). Bé, ja es veurà. 

Què hi ha d'interès: sortida curta però interessant. Les vistes des del castell són magnífiques: pantà de la Baells i el Berguedà en general, amb la Serra de Picancel davant i cims com el Sobrepuny, el Puigllançada i la Tossa d'Alp. Passarem per una antiga pedrera i una antiga mina. 

Caiac: després de la ruta baixarem amb cotxe fins el poble de Cercs on farem el caiac un parell d'hores. La forma perfecta de visitar l’abadia de Sant Salvador de Vadella; una abadia que data de l’any 830 i que té la sort d’habitar un entorn màgic. 

Cap comentari:

Publica un comentari